
Luomulla on toivoa paremmasta
Luomutuotteiden kysynnän uskotaan elpyvän kuluttajien luottamuksen kohentuessa. Julkiset keittiöt ja vienti antavat hyvää vetoapua.
Nämä jutut ovat Pekka Karppisen käsialaa.
Luomutuotteiden kysynnän uskotaan elpyvän kuluttajien luottamuksen kohentuessa. Julkiset keittiöt ja vienti antavat hyvää vetoapua.
Härkäpavun jalostaminen elintarvikkeiksi on tuplannut Karviaisten tilan liikevaihdon. Katriina ja Martin Klinckowström kuuntelevat härkäpaputuotteita kehittäessään tarkalla korvalla niin asiakkaiden kuin perheenjäsentenkin toiveita – terveellisyydestä tinkimättä.
Tilatuotteen menekkiä parantaa hyvä tarina, joka on totta. Tuotannon vastuullisuus on yhä tärkeämpi osa tarinaa. Birkkalan tilan Simo Larmi on ollut mukana kehittämässä jäljitettävyysjärjestelmää, jolla voidaan todentaa tilojen vastuulliset toimintatavat. Siitä on hyötyä myös viennissä.
Millolan emolehmätilan herefordit saavat viettää mahdollisimman vapaata ja itsenäistä elämää. Tilanpidossa tehdyt muutokset ovat lisänneet sekä eläinten että ihmisten hyvinvointia. Sitä mieltä ovat tilan yrittäjät, Mikko Leikola ja Anu Juurakko.
Maan hyvään kasvukuntoon tähtäävät viljelymenetelmät saavat jalansijaa suomalaisilla tiloilla. Perinteikäs jouluolutkin syntyi mallasohrasta, joka on tuotettu uudistavan viljelyn menetelmillä.
Maatalousyrittäjien toivotaan hyötyvän nykyistä enemmän tiloilla tuotetusta datasta. Reilumpaa datataloutta tavoitellaan niin EU-lainsäädännöllä kuin yläsavolaisella tutkimushankkeellakin.
Kaivinkone on maanviljelijä Erik Perklénin lempilaite. Sillä pidetään salaojat kunnossa ja rakennetaan kestävää pohjaa maan kasvukunnolle.
Kun kerran yritetään, niin yritetään sitten täysillä, eikä valiteta. Näin voisi tiivistää maatalousyrittäjä Kalle Vuoren strategian.
Roikkuvia johtoja, puuttuvia dokumentteja ja palavalle alustalle asennettuja vaihtosuuntaajia. Virheelliset aurinkosähköasennukset ovat pikemmin sääntö kuin poikkeus.
Typpilannoitteiden valmistukseen tarvittava ammoniakki on tuotava Suomeen ulkomailta, koska kotimaista tuotantoa ei ole.
Suomalainen tutkimusryhmä etsii tehokkaampia tapoja vasikoiden nupoutuskivun hoitamiseen.
Viljankuivaus on energiasyöppö, jota ei kannata ruokkia tarpeettomasti.
Lehdet + verkkosisällöt vain 119 €/vuosi
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme teknologioita, kuten evästeitä, tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin.