
Mies jalostuksen ytimessä
Suomalainen lypsykarja on maailman parhaimmistoa, sanoo Faban siemenen tuotepäällikkö Kimmo Pitkänen. Hän näkee työssään jalostuksen koko ketjun.
Genetiikka, perinnöllisyystiede, yhdistettynä monipuoliseen digitaalisesti tallennettuun eläinkohtaiseen tietoon tuo aivan uusia mahdollisuuksia parantaa lypsylehmien tuottavuutta. Sitä hyödyntää jo maitotilayrittäjä Juho Lammi.
Osittain suomalaisomisteinen yritys Antler Bio on kehittänyt ja tuonut markkinoille uuden työkalun automaattilypsyssä olevien lypsykarjojen ruokinnan, olosuhteiden ja jalostuksen väliseen optimointiin. Innovaatio on saanut alkunsa Suomessa.
− EpiHerd-menetelmä perustuu tieteelliseen tietoon tunnistaa lypsykarjan tuotannollinen kapasiteetti, Antler Bion osaomistaja ja liiketoimintajohtaja Perttu Pohjola kertoo.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Jäikö juttu kesken? Jatka lukemista: Nyt ensimmäinen kuukausi Maatilan Pellervon digiä Eläin-sisällöillä vain 5,90 euroa.
Oletko jo tilaaja?