
Uranuurtajaksi tattarilla ja tahdonvoimalla
Suholan tila siirtyi gluteenittomaan viljelyyn 30 vuotta sitten. Pioneerityö erikoistuotteiden parissa vei mennessään ja sivuelinkeino kasvoi maatalouden ohi Etelä-Savon perukoilla.
Torajyvän raja-arvojen tiukentuminen tietää haasteita hybridirukiin viljelijöille, sanoo erikoistutkija Marja Jalli. Myrkyllistä torajyvää voi torjua vain viljelyteknisin toimenpitein.
Torajyvän raja-arvot tiukentuvat. Heinäkuun alusta elintarvikekäyttöön tarkoitetussa rukiissa saa olla torajyvän pahkoja enintään 0,2 grammaa kilossa, kun raja-arvo on nyt 0,5 grammaa.
– Koko Suomen ruistuotannon näkökulmasta uutta raja-arvoa ei ole hankala saavuttaa, sillä suurin osa viljaeristä on puhtaita vanhallakin raja-arvolla, erikoistutkija Marja Jalli Luonnonvarakeskuksesta (Luke) sanoo.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Maatilan Pellervon digissä yli 20 uutta artikkelia kuukaudessa ja 700 jutun arkisto. Nyt ensimmäinen kuukausi vain 1 € (Eläin-sisällöillä 1,90 €).
Oletko jo tilaaja?