
Ei mitään peruskauraa
Helsingin Mylly vei aamupuuron jäljitettävyyden uudelle tasolle. Kaura 2.0 -hiutalepaketissa lukee kauranviljelijän nimi.
Suholan tila siirtyi gluteenittomaan viljelyyn 30 vuotta sitten. Pioneerityö erikoistuotteiden parissa vei mennessään ja sivuelinkeino kasvoi maatalouden ohi Etelä-Savon perukoilla.
Jos Suholan tilan tattarisato ei olisi syksyllä 1992 ollut todella hyvä, gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut Virtasalmen Viljatuote olisi saattanut jäädä perustamatta.
Petri Karjalainen oli kokeillut Etelä-Savon kivisillä pelloilla montaa viljelykasvia ennen tattaria.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Maatilan Pellervon digissä yli 20 uutta artikkelia kuukaudessa ja 700 jutun arkisto. Nyt ensimmäinen kuukausi vain 1 € (Eläin-sisällöillä 1,90 €).
Oletko jo tilaaja?