
Uranuurtajaksi tattarilla ja tahdonvoimalla
Suholan tila siirtyi gluteenittomaan viljelyyn 30 vuotta sitten. Pioneerityö erikoistuotteiden parissa vei mennessään ja sivuelinkeino kasvoi maatalouden ohi Etelä-Savon perukoilla.
Valkuaista pellosta -hankkeessa kerättiin laaja aineisto viljalajikkeista A-Rehun viljan vastaanottoon perustuen. Lajikevalinta vaikuttaa laatutekijöihin ja lopulta tilipussin suuruuteen.
Nautasuomi Oy:n asiantuntija Jaakko Ilkka kertoo, että kolmen vuoden ajanjaksolla A-Rehu vastaanotti 48 eri vehnälajiketta, joista 11 oli syysvehniä.
Kymmenestä eniten toimitetusta vehnälajikkeesta kolme oli syysvehniä, joiden osuus oli 23 prosenttia koko määrästä. Jatkossa syysvehnien osuus voi vielä kasvaa kuivien keväiden ja alkukesien takia.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Maatilan Pellervon digissä yli 20 uutta artikkelia kuukaudessa ja 700 jutun arkisto. Nyt ensimmäinen kuukausi vain 1 € (Eläin-sisällöillä 1,90 €).
Oletko jo tilaaja?