Rita Lahti on aloittanut työskentelyn Maatilan Pellervon ja Eläin-liitteen toimitussihteerinä 12.3.2019. Tehtävässään Lahti toimii toimituspäällikkö Sari Järvisen työparina Maatilan Pellervon ja Eläin-liitteen tuottamisessa.
Lahti on miltei valmis maatalous- ja metsätieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Hän on työskennellyt aiemmin työharjoittelujaksoilla mm. Pellervon taloustutkimus PTT:ssä, MTK:ssa ja Maa- ja metsätalousministeriössä.
”Lahti tuo mukanaan tuoreinta tietämystä maatilataloudesta, ja on näin tiimiimme täydellinen vahvistus”, vastaava päätoimittaja Anna Malk kommentoi.
Lahti kertoo tarttuvansa tehtäväänsä innolla ja odottavansa mielenkiinnolla yhteistyötä lehden osaavan avustajakunnan kanssa.
Pohjois- ja Keski-Suomen luomutuotanto painottuu vahvasti nurmiviljelyyn. ProAgrian ja Luonnonvarakeskuksen hanke tekee lajikekokeita ja kehittää viljelytekniikkaa, jotta tuotantoa saadaan monipuolistettua.
Markku Weckman kyllästyi ja väsyi niittämään rikkakasvipesäkkeitä siimaleikkurilla. Hommaan piti kehittää toimiva kone.
Koivistonkulman luomutilan hiutaleista ja jauhoista tiedetään jyvän jokainen vaihe kylvöstä lautaselle asti. Myllytuotteet kulkevat kuluttajille verkkokaupan kautta. Tuoreus on taattua, sillä valmistus tapahtuu vasta tilauksen jälkeen.
Kosteikolla voidaan korjata ojituksella muokattua luontaista peltoekosysteemiä. Vierelän tilalla ajatus kosteikosta lähti peltomaan kunnostuksen tarpeesta. Pellolle perustettu kosteikko on tuonut mukanaan monia hyötyjä.
Viljankuivaus on energiasyöppö, jota ei kannata ruokkia tarpeettomasti.