
Uranuurtajaksi tattarilla ja tahdonvoimalla
Suholan tila siirtyi gluteenittomaan viljelyyn 30 vuotta sitten. Pioneerityö erikoistuotteiden parissa vei mennessään ja sivuelinkeino kasvoi maatalouden ohi Etelä-Savon perukoilla.
Haaviston luomutilalla leivotaan ja valmistetaan jauhotuotteita oman tilan viljoista. Lisäksi tila tarjoaa majoitus- ja matkailupalveluita.
Kesäidylli on täydellinen, kun katsoo maalaismaisemaa Kangasalla. Ruispellossa kukkivat ruiskukat ja taivaalta kuuluu yllä lentävien pääskyjen liverrys. Pellon takana seisoo paikallaan vanha tuulimylly riihen ja pajan vieressä. Saaren ympärillä aaltoilee Roine.
Saarikylissä sijaitsevalla Haaviston luomutilalla on aina leivottu ja syöty tilan omasta rukiista ja juuresta leivottua leipää. Leipäjuuri on tiettävästi peräisin 1700-luvulta, joten ei ihme, että tilan ruisleipää on luonnehdittu kansalliseksi aarteeksi.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Maatilan Pellervon digissä yli 20 uutta artikkelia kuukaudessa ja 700 jutun arkisto. Nyt ensimmäinen kuukausi vain 1 € (Eläin-sisällöillä 1,90 €).
Oletko jo tilaaja?