Maatilan Pellervon avustajat ja toimituksen väki kokoontuivat Helsingissä.
Maatilan Pellervon ja Eläin-lehden avustajat ympäri Suomen
kokoontuivat perjantaina 17. lokakuuta Helsinkiin tapaamaan toisiaan ja
pohtimaan lehden sisältöjä. Paikalla oli 24 avustajaa, toimittajaa ja
valokuvaajaa, jotka tekevät suuren osan lehden jutuista.
Tapaamisessa syvennyttiin muun muassa median tulevaisuuteen, tulevien Maatilan Pellervojen ja Eläin-lehtien ideointiin ja niiden visuaalisuuteen.
”Osallistujat iloitsivat kollegoiden tapaamisesta ja päivä toimi myös erinomaisena verkostoitumistilaisuutena”, kertoo päivään hyvin tyytyväinen Maatilan Pellervon toimituspäällikkö Sari Järvinen.
”Myös toimitukselle on tärkeää tavata tekijöitä säännöllisesti ja ideoida yhdessä. Uskon, että yhteinen innostus ja tekemisen meininki näkyvät myös lukijoille.”
Pohjois- ja Keski-Suomen luomutuotanto painottuu vahvasti nurmiviljelyyn. ProAgrian ja Luonnonvarakeskuksen hanke tekee lajikekokeita ja kehittää viljelytekniikkaa, jotta tuotantoa saadaan monipuolistettua.
Markku Weckman kyllästyi ja väsyi niittämään rikkakasvipesäkkeitä siimaleikkurilla. Hommaan piti kehittää toimiva kone.
Koivistonkulman luomutilan hiutaleista ja jauhoista tiedetään jyvän jokainen vaihe kylvöstä lautaselle asti. Myllytuotteet kulkevat kuluttajille verkkokaupan kautta. Tuoreus on taattua, sillä valmistus tapahtuu vasta tilauksen jälkeen.
Kosteikolla voidaan korjata ojituksella muokattua luontaista peltoekosysteemiä. Vierelän tilalla ajatus kosteikosta lähti peltomaan kunnostuksen tarpeesta. Pellolle perustettu kosteikko on tuonut mukanaan monia hyötyjä.
Viljankuivaus on energiasyöppö, jota ei kannata ruokkia tarpeettomasti.