
Artesaanijogurttia itärajalta
Kuusamolaisella maitotilalla tehdään meijerituotteita omasta maidosta jo kolmannessa polvessa. Leipäjuustosta aloitettiin, nyt tehdään jogurttia ja pian mahdollisesti myös muuta.
DeLavalin lypsykonehuoltaja Ari Rahkonen on nähnyt työssään maitotilojen modernisaation käsin kosketeltavasti.
Kun Ari Rahkonen, 60, aloitti uraansa lypsykoneiden huoltajana liki kolmekymmentä vuotta sitten, ajat olivat toiset. Tiloilla oli perinteinen lypsy, ja kun koneet menivät rikki, huoltomies läksi paikalle kiireesti.
– Päivät saattoivat venyä tosi pitkiksikin. Ei siinä auttanut muu kuin mennä, kun soitto tuli, Rahkonen sanoo.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Maatilan Pellervon digissä yli 20 uutta artikkelia kuukaudessa ja 700 jutun arkisto. Nyt ensimmäinen kuukausi vain Eläin-sisällöillä 5,90 €.
Oletko jo tilaaja?