Kotimaisuus vaikuttaa nyt ostopäätöksiin
Kuluttajat ovat viime vuosina siirtyneet sanoista tekoihin ostamalla yhä enemmän kotimaassa kasvatettua lihaa, vaikkei mihin hintaan hyvänsä. Suomalaiselle lihalle näyttää löytyvän kysyntää myös maailmalta.
Harrastukseksi mainitaan yleensä jotain mukavaa ajanvietettä, jota tekee omasta halustaan, kutakuinkin säännöllisesti ja vapaa-ajallaan. Joskus harrastus voi muuttua työksi, mikä on useimmiten mahtavaa, jos into ja palo aiheeseen säilyy. Kukapa ei haluaisi tehdä työkseen sitä, mitä tekisi muutenkin ihan mielellään ja jopa ilman korvausta.
Pari tähän Eläin-lehteen haastateltua yrittäjää mainitsee käyttävänsä vapaa-aikaansa numeron teema-aiheeseen eli jalostukseen: aberdeen angus -emokarjaa kasvattava Merja Kortelainen ja holstein-lypsykarjaa kasvattava Sanna Savunen. Karjanjalostus on kotieläintilan yrittäjälle todella hyvä harrastus, koska eläinten geneettisen tason paraneminen tuottaa hyötyjä niin monella tasolla. Tuotos kohenee, eläinten rakenne paranee, eläimet pysyvät terveempinä ja kestävät pidempään karjassa. Pitkäjänteinen jalostustyö tuo ajan myötä mukanaan myös taloudellisesti mitattavia hyötyjä. – Ja ovathan sopusuhtaiset eläimet kauniita katsellakin.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Maatilan Pellervo ja Eläin-lehti tilaus alk. 9,42 €/kk
Oletko jo tilaaja?