 
      Luomulihan tenho pysyy
Tenhon suoramyyntitila on luottanut luomuun jo lähes 30 vuotta. Pellolta pöytään -ketju on todella lyhyt, sillä luomulihakarja ja luomulampaat teurastetaan omassa teurastamossa. Markkinointi hoituu nykyisin pääosin somessa.
Kiteeläisellä luomutilalla, pohjoiskarjalaisessa vaaramaisemassa laiduntavat ruotsalaiset turkislampaat ja ranskalaiset emolehmät. Niitä paimentavat brittiläisen paimenkoirarodun edustajat.
 
                      Kiteen Potoskavaarassa sijaitsevalla maatilallaan Minna Eronen ja Santeri Käyhkö ovat erikoistuneet charolais-emolehmiin, gotlanninturkislampaisiin ja bordercollie-paimenkoiriin. Jo 1800-luvun lopulta saakka suvun hallussa ollut Ollilan tila siirtyi Minna Eroselle sukupolvenvaihdoksella vuonna 2001.
– Vanhemmilla oli parisenkymmentä lypsävää. Kun ostin tilan, siirrettiin tuotanto vaiheittain emolehmiin. Lypsykarjan pito ei kiinnostanut ja investointikin pelotti.
Maatilan Pellervon digitilauksella pääset lukemaan tämän ja muita maksullisia juttuja.
Jäikö juttu kesken? Jatka lukemista: Nyt ensimmäinen kuukausi Maatilan Pellervon digiä Eläin-sisällöillä vain 5,90 euroa.
Oletko jo tilaaja?